Curriculum Vitae: Chris Van Hijfte
 
 

Na mijn studies voor landbouwkundig ingenieur aan de Universiteit Gent, kon ik in 1988 direct aan de slag als bedrijfsvoorlichter bij het toenmalige adviesbureau Teeltinfo n.v.

Hier kon ik mij gedurende jaren inwerken in de tuinbouwsector als adviseur, met specialisatie de azaleateelt, die het koninginnestuk uitmaakt van de Belgische sierteelt.

In al die jaren kon ik de kleine omwenteling meemaken die deze sector op het vlak van mechanisatie, schaalvergroting en teeltmethodes heeft gekend.

Deze omwenteling betekent voor mij ook een voortdurende nood aan opvolging van nieuwe tendensen, reglementering, onderzoek e.d.
Denken we daarbij maar aan de variërende erkenningen van bestaande pesticiden, de invoering van nieuwe actieve stoffen, de toenemende toepassing aan recirculatie en de bijhorende noodzaak van goede opvolging van de voedingstoestand.

Door de verdere diversificatie op sommige bedrijven werd ik ook belast met de opvolging van een aantal andere teelten : rhododendron, Erica (gracilis, carnea, darleyensis), Calluna, aucuba, euonymus,  elwoodii en veronica (Hebe)

Sinds januari 2004 zet ik deze activiteiten verder als zaakvoerder van Growinfo bvba.

Klik hier om terug te keren

 
Website by I4U.media - © 2006